luni, 27 decembrie 2010

"Nu este o drama", spune Anand despre faptul ca nu va mai fi numarul 1 in listele ELO din ianuarie

 
"Nu este o drama", spune Anand despre faptul ca nu va mai fi numarul 1 in listele ELO din ianuarie


Campioanul Mondial Viswanathan Anand urmeaza sa piarda statutul de nr.1 mondial in listele ELO ce urmeaza sa apara luna viitoare, dar asta nu il deranjeaza prea mult, deoarece el simte ca ratingul ELO este mai degraba o tinta motivationala.

Anand a terminat pe locul 2-3 la London Chess Classic saptamana trecut, si in mod foarte probabil el va fi intrecut de catre Magnus Carlsen, cel care a castigat la Londra, in listele ELO ce urmeaza sa apara luna viitoare. Totusi, motivul principal pentru caderea pe locul 2 a lui Anand este Pearl Spring Chess Tournament, din Nanjing, unde el a terminat pe locul 2 in spatele lui Carlsen.

“Nu datorita turneului de la Londra pierd locul 1 in listele ELO, ci datorita turneului de la Nanjing…Situatia este un pic confuza. Eu am trecut in fata lui Carlsen in Bilbao, iar el a trecut in fata mea la Nanjing.” a spus Anand la o actiune promotionala care a avut loc in India saptamana trecuta.

“Evident, mi-as dori sa fiu numarul 1, dar cred ca principalul lucru este sa vad ocuparea locului 1 in listele 1 ca o tinta motivationala nu ca o indeplinire de obiectiv."

“Cat timp tintesc sa ajung numarul 1 si sunt pe aproape, sunt fericit. Castig puncte ELO si asta este pozitiv. De fapt, in prezent am cel mai mare rating ELO din cariera mea. Nu am mai avut niciodata un rating ELO de 2808 sau 2809. Cel mai mare ELO anterior a fost 2803, asa ca simt ca directia spre care ma indrept este in sus", a adaugat Anand.

(SURSA: http://www.telegraphindia.com )


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu