miercuri, 8 decembrie 2010

London Chess Classic 2010 incepe azi- prezentare generala


http://www.londonchessclassic.com/images/players/2010/classic_all.jpg
 Asteptarile sunt mari pentru turneul de anul acesta, care se pare ca este cel mai puternic turneu care a avut vreodata loc in Anglia. Turneul incepe are loc, incepand de azi, in perioada 8-15 decembrie, partidele urmand a se disputa incepand cu ora 16.
Jucatorii? Cei din poza de mai sus, dar sa-i amintim si in scris:

http://www.londonchessclassic.com/photos/press_conference/pressconf.jpg
Jucatorii, la conferinta de presa de ieri

1. Viswanathan Anand (2804)
2. Magnus Carlsen (2802)
3. Vladimir Kramnik (2791)
4. Hikaru Nakamura (2741)
5. Michael Adams (2723)
6. Nigel Short (2680)
7. Luke McShane (2645)
8. David Howell (2611)

Cate ceva si despre jucatori, si cum se prezinta ei in acest moment.
Anand nu a fost foarte ocupat anul acesta, si desi a castigat meciul cu Topalov pentru Campionatul Mondial, evenimentul care a contat cel mai mult pentru el, unele din rezultatele lui au fost asa si asa. Ultimele sale evolutii au fost destul de bune totusi: a iesit pe locul 2 (dupa Carlsen) la turneul Pearl Spring de la sfarsitul lui octombrie, turneu dupa care rartingul lui ELO a mai crescut un pic.
Carlsen a inceput anul bine, apoi a avut cateva rezultate oribile, dar a castigat ulterior ultimul turneu serios, Pearl Spring. Nu e clar daca participarea la Campionatul Mondial de Blitz l-a ajutat, dar dupa ce l-a castigat convingator in 2009, locul 3 de anul acesta pare o continuare a evolutiilor oscilante din ultima vreme.
Kramnik a avut rezultate excelente majoritatea anului (cele mai notabile fiind victoria de la Bilbao, unde a terminat inaintea lui Carlsen si Anand), dar a jucat un pic mai slab la Memorialul Tal.
Nakamura a fost foarte competitiv in superturneele la care a participat anul acesta, si anunta ca este in cea mai buna forma. Desigur, Nakamura intotdeauna incepe turneele cu multa incredere (ceea ce este folositor!), asa ca lucrurile scrise de el pe Twitter s-ar putea sa nu insemne foarte mult.
Adams a avut un an 2010 bun (a castigat un numar consistent de puncte ELO, si sa nu uitam victoria la Carlsen de la Olimpiada) si arata semne de reantoarcere la forma in care s-a aflat intre mijocul anilor '90 si  mijlocul anilor '00.
Short nu a avut un an fantastic, dar el a facut parte din super-elita in trecut si daca prinde o forma buna poate sa faca fata oricui..
McShane a avut o pauza de cativa ani de la sahul de nivel inalt, dar in ultima vreme pare sa munceasca pentru a reveni.
Howell continua sa progreseze, si are doar 20 de ani, dar intr-o asemenea companie este doar un outsider.

(SURSA: THE CHESS MIND)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu