joi, 9 decembrie 2010

Interviuri cu participantele la Campionatul Mondial Feminin: Baira Kovanova


"Natalia este o prietena foarte buna de-a mea si a fost foarte dificil sa joc impotriva ei"
Anastasia Karlovich- Ai promovat in turul 2 castigand impotriva Nataliei Pogonina in primul tur. Ce simti despre acest rezultat?

Baira Kovanova
- M-a suparat foarte tare tragerea la sorti. Natalia este o foarte buna prietena de-a mea si a fost foarte dificil sa joc impotriva ei. Ea chiar m-a ajutat pe mine si pe tatal meu sa obtinem biletele de transport ca sa ajung aici. Tot ea a contactat organizatorii si a rezolvat cazarea mea. Cand am jucat in Finala Campionatului Rusiei ea m-a ajutat cu pregatirea deoarece in acel moment nu am putut sa iau un laptop la mine.

Asa ca am fost foarte socata cand am aflat ca trebuie sa jucam una impotriva celeilalte. A fost foarte neplacut dar nu am avut de ales.


A.K
- Impresia generala a fost ca ai castigat meciul foarte usor.

B.K
- Ei bine prima partida a fost una foarte tensionata. Natalia nu a jucat bine in deschidere, apoi amandoua am facut cateva greseli si totul s-a decis in criza de timp reciproca. Natalia a fost obosita dupa Finala Rusiei, este evident. A doua partida am castigat-o foarte rapid.

A.K
- A doua partida a fost foarte impresionanta. Este rezultatul unei pregatiri de acasa?

B.K
- Pregatirea de acasa mi s-a terminat dupa cateva mutari. Nu am pregatit prima partida cu nimeni, dar inainte de partida a doua l-am rugat pe  GM Sanan Siugirov sa ma ajute cu pregagtirea. Ne-am uitat pe mai multe variante pana la 3 dimineata. M-am asteptat la Apararea Spaniola dar Natalia Pogonina nu a inceput cu 1...e5.

A.K
- Cand ai simtit ca vei castiga partida si meciul?

B.K
- Cred ca atunci cand Natalia a trebuit sa accepte sacrificiul de figura. Dupa  Kh8 pozitia este pierduta pentru Negru si nu a fost foarte dificil sa calculez variantele si sa gasesc solutia.
http://1.bp.blogspot.com/_Q0lTtPVTG40/TP04O1sCU1I/AAAAAAABkBQ/TTTlgN4gdTo/s1600/PDF%2BComplete%2BSpecial%2BEdition%2B1262010%2B12243%2BPM.jpg ALBUL MUTA SI CASTIGA!

A.K
- Ai mai intalnit-o inainte pe urmatoarea ta adversara Ju Wenjun? Cum te simti inainte de meci?

B.K
- Am mai intalnit-o la tabla inainte, acum un an am facut remiza la un Grand Prix. Din punct de vedere psihologic va fi mult mai dificil sa joc, deoarece nu mai joc cu o buna prietena..

(SURSA: http://wwcc2010.tsf.org.tr/)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu