marți, 7 decembrie 2010

Interviuri cu participantele la Campionatul Mondial Feminin: Anna Ushenina

Anna Ushenina (UKR, IM ELO 2460) a fost eliminata in turul 1 de catre  Huang Qian (CHN, WGM, 2402), cu 2,5-1,5.


Anne, ai un traseu foarte dificil, o jucatoare chineza in primul tur, Stefanova in turul 2. ..Ce crezi despre tragerea la sorti?
Nu stiu. Toate adversarele sunt puternice la un Campionat Mondial, sa vedem cum o sa meraga lucrurile.
Te-ai pregatit singura pentru aceasta competitie sau te-a ajutat cineva?
M-am pregatit singura. Mi-ar placea sa am mereu un antrenor expert sa ma asiste, dar asta nu este posibil din punct de vedere financiar.
Te-ai antrenat ca de obcei sau ai tinut cont de posibilii adversari?  
Desigur, cand te pregatesti pentru o competitie unde iti cunosti dinainte adversarul trebuie sa tii cont de nuante, dar in general m-am pregatit ca de obicei.
Cum te-ai calificat pentru Campionatul Mondial?
M-am calificat in urma Campionatului European de anul trecut, de la Plodviv.
Ultimul turneu la care ai participat a fost Olimpiada? Nu e pacat sa ratezi obtinerea unei medalii in ultima runda?
Poate este doar o coincidenta tragica. Poate am gresit ca am luat parte la meci. Dar cine stie? Spre finalul competitiei eram toate obosite, dar chiar si asa am avut sanse bune la medalii.
La ultimul Campionat Mondial din Nalchik, ai atins turul 4 si ai pierdut la viitoarea Campioana Mondiala Alexandra Kosteniuk. La Olimpiada ai pierdut in fata ei din nou. In opinia ta, este acesta rezultatul unor diferente in nivelul de antrenament? 
Nu pot sa compar antrenamentele mele cu cele ale lui Kosteniuk; ea are resurse financiare vaste, poate sa se pregateasca cu orice mare maestru, si poate sa participe la turnee pe orice continent de pe planeta noastra... Judecand dupa performantele din trecut putem prespune ca sistemul knockout este unul care iti place. Este adevarat? Sau esti atrasa mai mult de sistemul elvetian, ca la Campionatul European?
Cred ca ambele sisteme sunt bune.
Spune-ne cate ceva despre tine ca si jucatoare de sah. Ai emotii in timpul partidelor? Cum reactionezi cand esti pusa in fata unei noutati in deschidere?
Incerc pur si simplu sa fac cea mai buna mutare intr-o pozitie specifica. Desigur, emotiile exista...Uneori, curg si lacrimi dupa cate o partida...
(SURSA: http://turnir.ua/news/Ushenina_Vse_soperniki_silnyie/ )

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu